Skip to main content

Villa Hagerman, Ljugarn


Villa Hagerman är belägen nära havet i Ljugarn på Gotlands östra kust. Huset är ritat för en familj med tre barn. De sociala ytorna, kök och vardagsrum är placerade centralt i huset, med möjlighet att nå uteplatsen mot havet eller uteplatsen in mot gården. Om man varma sommardagar vill äta lunch i skuggan, kan man gå ut på innergårdens uteplats, likaså de dagar det blåser från havet och man vill ha lä.

Mot havet finns en uteplats med pergolatak och ribbvägg åt väster. Västersolen kan silas igenom ribbverket, samtidigt som man får insyns skydd gentemot grannen åt väster. Under pergola taket finns ett utekök, en gjuten betongbänk med infälld grill, vedförvaring, eluttag mm.

Barnen kan vistas i tv rummet och ha kontakt med övriga sociala ytor via ett invändigt glasparti. Ljudet hålls kvar i tv rummet när skjutpartiet är stängt. Den platsbyggda soffan kan fungera som en gästbädd för två personer och ett barn.

Huset har en effektiv planlösning med fyra sovrum, totalt 7 bäddar samt en platsbyggd soffa möjlig att bädda för 2 gäster samt kök, vardagsrum, tv rum, badrum med nedsänkt badkar, tvättstuga och en gäst wc vid entrén. Totalt en bostadsyta på 110 kvm.

 

 

    

 
 

 
 
 
 


 
 

Fotograf: Emma Jönsson Dysell
www.emmajonssondysell.com